Skoči na glavno vsebino

 

19.6. smo so se učenci PŠ Šent. Gora odpravili na pohod na Prapetno Brdo z namenom, da spoznajo nekoliko drugačen  šport- balinanje. Na balinišču sta jih  že pričakala Darko Jerkič in Danilo Laharnar.
Predstavila sta jim ta šport in ob demonstraciji razložila pravila igre. Ugotovili so, da so pravila kar zapletena. Seveda so nestrpno čakali, da tudi sami primejo  v roke krogle in jih zakotalijo po balinišču. Skoraj za vse je bilo to prvič. Najprej so se preizkusili prvošolci in drugošolci, nato pa še tretješolci in četrtošolci.  Ker vaja dela mojstra, je bil vsak met boljši. Mlajši učenci so lahko igrali z manjšimi kroglami. Ugotovili so, da moraš biti  za dober rezultat zbran in umirjen, znati moraš načrtovati in kroglo zakotaliti ravno prav močno.
Našima trenerjema so se zahvalili z v les vžganima motivoma, za katera smo vedeli, da se ga bosta razveselila.

V petek, 21. 6., so prišli na obisk k prvošolcem bodoči prvošolci. Prvošolci so jim pokazali zvezke in povedali, kaj so se letos učili. Nato pa so se z medvedkom odpeljali v zelenem fičkotu na morje.

Ta dan  je učence obiskala še naša knjižničarka Martina. Najprej jim je prebrala knjigo Boštjana Gorenca- Pižame  Si že kdaj jezdil morskega konjička? in jih tako že popeljala v poletje in počitniške dogodivščine. Potem pa jim je  podelila priznanja za osvojeno bralno značko. Zaploskali so vsakemu posebej, na koncu pa so si še enkrat res močno zaploskali, saj so priznanje osvojili prav vsi učenci na šoli.

Tudi knjižničarki Martini so se zahvalili za obiska na podružnici, organizacijo srečanja z avtorjem na CŠ in nove knjige za šolsko knjižnico.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

     

 

Dostopnost