polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ribji namaz (4), sveža paprika – SHEMA, čaj |
sirova štručka (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čokoladno mleko (5, 7) |
kruhov rogljiček (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kakav (5, 7), sadje |
ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.
PONEDELJEK 27 3. |
Malica | kruhov rogljiček (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kakav (5, 7), sadje |
Kosilo | zel. juha (9), golaž s polento (1-pšenica), mešana solata | |
TOREK 28. 3. |
Malica | polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ribji namaz (4), sveža paprika – SHEMA, čaj |
Kosilo | fižolova mineštra (1-pšenica, 3, 7), sladica (1-pšenica, 3. 7) | |
SREDA 29. 3. |
Malica |
burek (1-pšenica, 3, 7), sadni jogurt (7), sadje 1. in 2. razred – ČOKOLINO (1-pšenica, 6, 7, 8) |
Kosilo | grahova juha z ajdovo kašo (9), piščančja nabodala, riž, zelenjavna priloga, mešana solata | |
ČETRTEK 30. 3. |
Malica | graham štručka (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), mortadela, kisle kumarice (10), čaj |
Kosilo | korenčkova juha z jajčkom (1-pšenica, 3, 9), njoki s sirovo omako (1-pšenica, 3, 7), rdeča pesa s koruzo | |
PETEK 31 3. |
Malica | črna bombeta (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz z zelenjavo (7), čaj, sadje (hruške) SHEMA |
Kosilo | porova kremna juha (9), postrvji file (4), kuhan krompir, špinača (7), mešana solata |
Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
- glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrinov na osnovi pšenice;
- glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
- žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz rakov.
- Jajca in proizvodi iz jajc.
- Ribe in proizvodi iz rib:
- ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
- Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
- Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
- popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
- naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola.
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
- Listna zelena in proizvodi iz nje.
- Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
- Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
- Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
- Volčji bob in proizvodi iz njega.
- Mehkužci in proizvodi iz njih.