Jedilnik

črn kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), pašteta (6), čaj, sadje
makovka (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  bela kava (1,7), sadje

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

PONEDELJEK, 9. 12.
 malica
črn kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), pašteta (6), čaj, sadje
 kosilo  obara z žličniki (1- pšenica, 3, 7), jabolčna pita (1 – pšenica, 3, 7)
TOREK, 10. 12.
 malica
graham žemlja (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir (7), sok – R
 kosilo cvetačna kremna juha, žitni polpeti (1- pšenica, 3, 6), krompir v koščkih, zel. priloga, mešana solata          
SREDA, 11. 12.
 malica
koruzni kosmiči (1- pšenica, 5),  sadni kefir kele kele  (7), sadje SHEMA
kosilo  zel. juha (9), puranovi zrezki v omaki (1 – pšenica), široki rezanci (1- pšenica, 3) rdeča pesa
 ČETRTEK, 12. 12.
malica      
 

črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), poli salama (6), kumarice (10), čaj


kosilo  

črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), poli salama (6), kumarice (10), čaj

 

korenčkova. juha (1- pšenica, 3, 9), pečena postrv (4), krompir v koščkih, špinača (7), mešana solata s čičeriko


 PETEK, 13. 12.

 

 

 

 

malica

 

polnozrnat kruh (1 – pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo (7), med, mleko (7), sadje
kosilo
 

golaž (1-pšenica), polenta, mešana solata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.