Skoči na glavno vsebino

Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

PONEDELJEK

22. 4.

malica   polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ribji namaz (4), češnjev paradižnik – SHEMA  
kosilo   zeenjavna juha (9), golaž s polento (1-pšenica), mešana solata   
TOREK

23. 4.

malica   kruhov rogljiček  (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  navadni jogurt – KRAMAR (shema) (7),  sadje    
kosilo   fižolova mineštra  (1-pšenica, 3, 7), sladica  (1-pšenica, 3. 7),  
SREDA

24. 4.

Malica  

burek  (1-pšenica, 3, 7), čaj,  sadje – SHEMA      1. in 2. razred

                  ČOKOLINO (1-pšenica, 6, 7, 8)   

 
Kosilo   zelenjavna juha z lečo (9), piščančja nabodala, riž, zelenjavna priloga, mešana solata    
ČETRTEK

25. 4.

Malica   bombeta (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  ogrska salama, kisle kumarice (10), čaj       
Kosilo   porova kremna juha (9), pečenka Steffani (3), kuhan krompir, špinača (7), mešana solata    
       
PETEK

26. 4.

Malica   črna žemlja (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz z zelenjavo (7), čaj, sadje    
Kosilo   sirovi tortelini  s paradižnikovo omako (1-pšenica), rdeča pesa s koruzo     

 

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

 

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Dostopnost