Skoči na glavno vsebino

V petek, 2. 12. 2022, smo se zjutraj pred šolo zbrali vsi učenci, ki smo bili izbrani, da gremo v Ljubljano navijat za Emo, Brina in Luka, ki so na tekmovanju zastopali našo šolo. Že z uvrstitvijo na snemanje oddaje so dosegli izjeme uspeh, saj so se med 200 prijavljenimi šolami uvrstili med 32 najboljših v državi.

Razdelili smo si malico in odšli na avtobusno postajo, kjer smo vsi nestrpni čakali naš prevoz. Na poti smo imeli veliko časa za pogovarjanje. Avtobus nam je ustavil pred veliko stavbo RTV Slovenija v Ljubljani. V avli smo počakali gospo, ki nas je peljala do garderobe, ki je bila zelo globoko.

Po malici so tekmovalci odšli do maskerke, navijači pa v studio.

Posedli smo se na navijaške tribune, kmalu so se nam pridružili še Ema, Brin in Luka v rumenih majicah. Naši nasprotniki so bili učenci iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Vsi tekmovalci so bili ozvočeni. Kasneje se nam je predstavil Juš, voditelj oddaje in njegova prijatelja in sodelavca, Rok in Jasna. Pred pričetkom snemanja smo naredili testno snemanje, da smo se prepričali, da vse dela kot je treba. Tekmovalcem so dali še zadnja navodila in snemanje se je pričelo. Obema ekipama je šlo odlično. Vprašanja so bila zelo težka. v labirint se je za našo ekipo s čelado na glavi  in s prevezo za oči podal Luka, Brin pa ga je usmerjal. Zbrali so veliko črk iz katerih so morali sestaviti besedo.

Na koncu so snemali še Hitre lončke. Tekmovali sta dve ekipi, v eni so bili sami fantje, v drugi pa dekleta. Kdo je bil zmagovalec, pa si oglejte 24. 12. 2022.

Po koncu snemanja smo se z avtobusom odpravili proti domu. V Ljubljani smo preživeli čudovit dan. Ne glede na rezultat smo na naše tekmovalce zelo ponosni.

Zapisala Neža Laharnar, 7. B.

           

 

Dostopnost