PONEDELJEK 9. 9. |
Malica | sirni namaz (7), polbeli kruh (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čaj, sadje | |
Kosilo | krompirjev golaž (1-pšenica), zelena solata, Piki čokoladni puding (7) VRTEC: juha | ||
TOREK 10. 9. |
Malica | francoski rogljiček z marmelado (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), navadno mleko (5, 7) | |
Kosilo | juha, piščančja nabodala, pečen krompir, zelenjavna priloga, mešana solata | ||
Malica | mortadela, bela žemlja (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kisle kumarice (10), 100% sok; VRTEC: mlečni riž (7) | ||
SREDA 11. 9. |
Kosilo | fižolova mineštra (1-pšenica, 3, 7), zapečena polenta s sirom (7), mešana solata | |
ČETRTEK 12. 9. |
Malica | burek (1-pšenica, 3, 7), čaj, sadje VRTEC, 1. in 2. razred: ČOKOLINO (1-pšenica, 6, 7, 8) | |
Kosilo | njoki s sirovo omako (1-pšenica, 3, 7), solatna ponudba (paradižnik + kumare) VRTEC: juha | ||
PETEK 13. 9. |
Malica | sirova žemlja (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), sadni kefir (7) | |
Kosilo | grahova juha (9), svinjski zrezek, kus kus (1-pšenica), solatna ponudba (radič s koruzo) (7) |
ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.
Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
- glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrinov na osnovi pšenice;
- glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
- žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz rakov.
- Jajca in proizvodi iz jajc.
- Ribe in proizvodi iz rib:
- ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
- Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
- Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
- popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
- naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola.
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
- Listna zelena in proizvodi iz nje.
- Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
- Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
- Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
- Volčji bob in proizvodi iz njega.
- Mehkužci in proizvodi iz njih.