|
ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.
PONEDELJEK 4. 12. |
Malica | črn kruh (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čokoladni namaz (6, 7, 8) , čaj, sadje | |
Kosilo | korenčkova juha (1-pšenica, 3), testenine paradižnikovo omako (1-pšenica, 3), mešana solata | ||
TOREK 5. 12. |
Malica | črna bombeta (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), topljen sirček (7), sveža zelenjava, čaj | |
Kosilo | zel. juha z lečo (9), polpeti (3), zelenjavna omaka, kuhan krompir, mešana solata | ||
SREDA 6. 12. |
Malica | orehove potičke (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), čaj, mandarine – SHEMA | |
Kosilo | jota, sladica (1- pšenica, 3, 7) | ||
ČETRTEK 7. 12. |
Malica | črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ogrska salama, kisle kumarice (10), sadna voda, sadje | |
Kosilo | goveja juha z zakuho (1 – pšenica, 3, 9), rižota s piščancem, mešana solata | ||
PETEK 8. 12. |
Malica | koruzni kosmiči (1- pšenica, 6, 7) sadni jogurt s kmetije Kramar (7) | |
Kosilo | porova juha (9), zelenjavni zrezki (1-pšenica, 3, 6), kuhan krompir, zel. priloga |
Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
- glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrinov na osnovi pšenice;
- glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
- žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz rakov.
- Jajca in proizvodi iz jajc.
- Ribe in proizvodi iz rib:
- ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
- Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
- Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
- popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
- naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola.
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
- Listna zelena in proizvodi iz nje.
- Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
- Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
- Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
- Volčji bob in proizvodi iz njega.
- Mehkužci in proizvodi iz njih.