Skoči na glavno vsebino

Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

PONEDELJEK

6. 5.

malica   črn kruh (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), piščajčja pašteta (6, 7, 8) , čaj, sadje  
kosilo   obara z žličniki (1-pšenica, 3, 7), sladica (1- pšenica, 3, 7)      
TOREK

7. 5.

malica   francoski rogljiček (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), mleko  (7) – Kmetija Kramar SHEMA              
kosilo   zelenjavna juha (9), piščančji zrezki v naravni omaki, kuhan krompir, mešana solata   
SREDA

8. 5.

Malica   črna bombeta (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), topljen sirček (7), sadna voda, sadje     
Kosilo   zelenjavna kremna juha, pečenka, ajdova kaša, mešana solata   
ČETRTEK

9. 5.

Malica   hot – dog (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), čaj      
Kosilo   njoki z ragujem (1-pšenica, 3, 7), mešana solata       
       
PETEK

10. 5.

Malica   črna žemlja (1-pšenica, 3, 5,  6, 7, 8, 11, 13), mortadela, kumarice (10), čaj, sadje   
Kosilo   zelenjavna juha (9), ribji polpeti, kuhan krompir, špinača (7)    

 

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

 

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Dostopnost