Jedilnik

makovka (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  bela kava (1,7), sadje

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

PONEDELJEK, 16. 9.  malica
koruzni kosmiči (1- pšenica, 5), sadni jogurt (7), sadje
 kosilo
zelenjavna mineštra (9), pica (1 – pšenica, 7), mešana solata
TOREK, 17. 9.  malica
črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7,8 , 11, 13), sir (7, )sok – R,  sadje SHEMA- slive
 kosilo cvetačna kremna juha, pečenka, riž, mešana solata
SREDA, 18. 9.  malica
bombeta (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), piščančja šunka, sveža paprika- SHEMA, čaj, sadje
kosilo kaša (1- ječmen), jabolčni zavitek (1)
 ČETRTEK, 19. 9. malica
francoski rogljiček (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čaj,  banana
kosilo
zel. juha (9), polpeti (1, 3,), krompir v koščkih,  dušen korenček, mešana solata
 PETEK, 20. 9.

malica

 

črn kruh  (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz (7), čaj, sadje
kosilo testenine z bolonjsko omako  (1- pšenica, 3), mešana solata s čičeriko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.