ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.
PONEDELJEK 5. 6. |
Malica | polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo (7), marmelada, čaj |
Kosilo | zelenjavna mineštra (9), zapečena polenta z moskarpone sirom (7), zelenjavna omaka | |
TOREK 6. 6. |
Malica | graham žemlja (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), sadni jogurt (7) |
Kosilo | zel. juha z lečo (9), steffani pečenka (3), zelenjavna omaka, kuhan krompir, mešana solata | |
SREDA 7. 6. |
Malica | črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ogrska salama , kumarice (10), SADNA VODA, sadje |
Kosilo | obara z žličniki (1-pšenica, 3, 7), sladica (1- pšenica, 3, 7) | |
ČETRTEK 8. 6. |
Malica | hot dog (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sveža zelenjava, čaj |
Kosilo | tortelini z ragujem (1-pšenica, 3, 7) mešana solata | |
PETEK 9. 6. |
Malica | musli (1- oves), mleko s kmetije Kramar(7), banana |
Kosilo | zel. juha z lečo (9), ocvrt sir (1-pšenica, 3, 7), pražen krompir, zel. priloga, mešana solata |
Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
- glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrinov na osnovi pšenice;
- glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
- žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz rakov.
- Jajca in proizvodi iz jajc.
- Ribe in proizvodi iz rib:
- ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
- Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
- Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
- popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
- naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola.
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
- Listna zelena in proizvodi iz nje.
- Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
- Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
- Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
- Volčji bob in proizvodi iz njega.
- Mehkužci in proizvodi iz njih.