Skoči na glavno vsebino

Na naši PŠ  se je nekaj bližnjih učenk zbralo že pred pričetkom pouka, da bi pripravili program za sprejem prvošolcev.  Prvi šolski dan pa smo vsi nestrpno pričakovali kar osem prvošolcev.
V šolskih klopeh so se nam letos pridružili: Sofija, Lucija, Tinkara, Filip, Karin, Gaja, Špela in Rosa.

Plesna skupina Marjetice  nas je ob pesmi Poletje popeljala nazaj v počitniške dni. Mravljica Mija je tokrat našla odprta šolska vrata. V pesmici September smo izvedeli, kdo poskrbi, da so prvošolci lepo počesani. Lili in Bine pa sta zamujala, saj je Lili komaj spravila Bineta iz postelje, pa še na travniku sta se zaklepetala z miško in zajčkom. Starejši učenci so letos s tremi pesmicami pokazali, da se pridno učijo tudi angleškega jezika.

Prvošolce smo  seveda uradno potrdili in  jim zaželeli, da bi se med nami prijetno počutili. Tudi letos smo jih obdarili s stekleničko za vodo z imeni.

Za konec programa so plesalke ob pesmi Srečo ujemi povabile na plesišče tudi sošolce in prvošolce. Tako je nastala kača z 21 učenci. Toliko jih bo namreč letos obiskovalo našo podružnico.

Po končanem programu so prvošolci  že preizkusili šolske klopi, se posladkali s sladko malico in nazdravili svojemu prvemu šolskemu letu.

Pa uspešno, razigrano in varno šolsko leto vsem.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

     

 

Dostopnost