Skoči na glavno vsebino

Po lanskem uspehu –  uvrstili smo se v televizijski del tekmovanja Male sive celice –  smo se tudi letos udeležili predtekmovanja. Našo šolo sta zastopali dve ekipi, ki sta ju sestavljali po en učenec sedmega, osmega in devetega razreda. Prvo ekipo so sestavljali Matic Fortunat, Neža Laharnar in Jaka Taljat, drugo pa Zarja Manfreda, Anton Baša in Gal Cugelj.

V torek, 12. 9. 2023, so ob 14.00 vse ekipe po Sloveniji istočasno odprle elektronske teste in skušale na kar največ vprašanj odgovoriti pravilno. Vprašanja so zajemala poznavanje različnih področij, kot so glasba, slovenščina, fizika, kemija, matematika, geografija. Pri nekaterih je bilo dovolj izbrati enega od štirih ponujenih odgovorov, pri drugih poiskati ključ nekega zaporedja ali kaj izračunati iz danih podatkov. Poleg znanja je bilo pomembno sodelovanje v skupini in iskanje pravega pristopa k reševanju nalog.

Izmed vseh sodelujočih primorskih ekip so bili Jaka, Neža in Matic najboljši, saj so dosegli kar 46 od 55 možnih točk. S tem so si priborili uvrstitev na ustni del predtekmovanja, ki se bo 18. 9. 2023 odvilo v Vipavi.

Vsem šestim učencem čestitam za dosežen uspeh, Jaku, Neži in Maticu pa želim uspešno opravljen ustni del predtekmovanja.

Mentorica Kelli Kogoj

Dostopnost