Skoči na glavno vsebino

je povedal ilustrator Marko Rop. Po pozdravnem nagovoru v. d. ravnateljice Mojce Florjančič je v pogovoru z osmošolkama Nežo Laharnar in Mijo Štrukelj ob fotografijah predstavil otroštvo in odraščanje v Gorenju pri Zrečah ter svojega hišnega ljubljenčka  – Žorža. Na dveh srečanjih za učenke in učence je opisal odločitev za poklic ilustratorja ter pokazal, kaj najraje riše. Poleg ilustracij živali je na ogled prinesel revije, karte, majico … in seveda knjige.

     

Ob poslušanju slikanice Zgodba o drevesu, ki sta jo z avtorico besedila Barbaro Vuga lani izdala pri založbi Malinc, so si učenke in učenci ogledali projekcijo ilustracij iz knjige.

V nadaljevanju je ilustrator poudaril, da je srečen, ker lahko ustvarja in živi prav na Mostu na Soči, v enem najlepših kotičkov naše Zemlje.

Na koncu srečanja so bili na oder povabljeni še tretješolke in tretješolci – avtorji, ki so dokončali in oddali čisto vse bralne dnevnike. Učiteljica Anja Kragelj in ilustrator Marko Rop sta jim za uspeh čestitala in jim podarila nagrado.

   

Za prijetni srečanji ter za vse avtograme učencem se ilustratorju najlepše zahvaljujemo in mu želimo še veliko ustvarjalnih idej. Na srečanje z njim nas bo spominjala slika, ki nam jo je podaril za šolsko knjižnico. Njega pa bo na nas spominjal hrošček, ki mu ga  je podaril učenec, da bo delal družbo prej omenjenemu Žoržu.

Zapisala: Martina Kozorog Kenda

Fotografiral: Žiga Munih, 8. a

Dostopnost