Skoči na glavno vsebino

Na PŠ Šentviška Gora smo letos medse sprejeli  6 prvošolcev. Pričakali smo jih že pred šolo. Skozi šolska vrata so korajžno vstopili: Hana, Leja, Klemen, Matevž, Lovro in Žiga.

Starejši učenci so jim pripravili pester kulturni program. S pesmicami so jim povedali, kakšne so bile dogodivščine prvega šolskega dne  v živalskem svetu. Zaigrali so še igrico o zajčku, ki se je na poti domov izgubil, ker ni vedel, kako se piše in kakšen je naslov njegovega doma. Ugotovili smo, da naši prvošolci nimajo teh težav.

Seveda smo jih še uradno potrdili in  jim zaželeli, da bi se med nami prijetno počutili ter veliko novega naučili. Ponosno so oblekli majice z logotipom šole in svojim imenom. Izvedeli smo tudi, v katerem kraju so prvi razred obiskovali njihovi starši.

Za konec programa so se vsi učenci v abecednem vlaku ob pesmi odpeljali naokrog po učilnici. Po končanem programu so prvošolci  preizkusili šolske klopi, se posladkali s sladko malico in skupaj s starši nazdravili svojemu prvemu šolskemu letu.

Uspešno, varno in prijetnih doživetij polno  šolsko leto.

Za PŠ Šentviška Gora, zapisala Vlasta Sotenšek, video Ana Jovanović

Dostopnost