Skoči na glavno vsebino

Jedilnik

Menus – Food Services – Atwater Elementary SD

PONEDELJEK   12. 5. 2025
MALICA: eurokrem, kruh, čaj, sadje; VRTEC: maslo, med
KOSILO: paprikaš, krompir, solata; VRTEC: juha
POP. MALICA: vanilijev puding Piki

TOREK  13. 5. 2025
MALICA: francoski rogljiček z marmelado, mleko PlanikaSHEMA
KOSILO: juha, svinjski zrezek v omaki, kus kus, solata
POP. MALICA: zelenjavni krožnik

SREDA  14. 5. 2025
MALICA: sir, rezina kruha, čaj z medom, sadje
KOSILO: fižolova mineštra, hrenovka, sladica
POP. MALICA: slani krekerji, sadje

ČETRTEK  15. 5. 2025
MALICA: piščančje prsi, bela kajzerica, češnjev paradižnik – SHEMA
KOSILO: goveja juha, ajdovi njoki s sirovo omako, solata
POP. MALICA: polnozrnat rogljiček, 100% sok

PETEK  16. 5. 2025
MALICA: koruzni kosmiči, navadni jogurt, sadje
KOSILO: juha, piščančje kračke, pretlačen krompir z ohrovtom, solata
POP. MALICA: marmelada, kruh

Zaradi objektivnih razlogov si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.

Orodna vrstica za dostopnost